Kompanija Bivoda

Bujanovacka kotlina je na krajnjem jugu Srbije, ogranicena sa juga Rujan planinom (969 mnv), na jugo-zapadu severoistocnim padinama Skopske Crne Gore (Karadak), na severu i severozapadu planinom Krstilovicom, dok je prema severoistoku i istoku povezana sa Vranjskom kotlinom. Prosecna nadmorska visina kotline je 400 m.

Pojava mineralne i termomineralne vode u Bujanovackoj kotlini pobudjuje interesovanje sire javnosti od pre tridesetak godina, premda su lekovita dejstva ovih voda bila poznata jos u tursko doba, iz koga je poznata tzv. Karaman Banja (Crno Blato). Do 1966. godine u danasnjoj Bujanovackoj Banji postojao je jedan manji bazen koriscen u terapeutske svrhe. Permanentna istrazivanja mineralnih i termomineralnih voda Bujanovacke kotline od 1966. god. do danasnjih dana dovela su do realizacije nekoliko eksploatacionih prostora.

Formiran je i urbanizovan banjski turisticki centar Bujanovacka Banja na 2,5 km od Bujanovca i 13 km od Vranja (administrativnih centara na liniji medjunarodnog putnog i zeleznickog pravca Beograd-Skoplje-Solun-Atina). Nadomak Bujanovacke Banje - turistickog centra, izgradjena je moderna fabrika za proizvodnju vode i bezalkoholnih napitaka "BIVODA". Sa proizvodnjom je otpocela krajem 2000. god. kao jedna od proizvodnih celina H.K.YUMCO iz Vranja. Fabrika poseduje modernu opremu svetskih proizvodjaca opreme za punionice vode i napitaka: Krones, BWT, Van Der Molen, kapaciteta 18000 l/sat, koja joj omogucava primenu vrhunske tehnologije flasiranja vode i bezalkoholnih napitaka.

0
0
0

Kompanija BiVoda je dobitnik velikog broja priznanja za kvalitet i međunarodno priznatih sertifikata.